NewBiz Club 2.0 за развитие на предприемачеството в България

NewBiz Club версия 2.0
Започваме отново на 20.05.2020

Създадох NewBiz преди 10 години. Времената бяха трудни, следкризисни. Тъкмо беше отминала активната вълна на цунамито, наречено Финансова криза 2009, занулило света откъм парични, а вследствие и откъм редица други ресурси.

Зададох основната цел на NewBiz подкрепа на предприемачеството в България и я заложих в девиза: „NewBiz Club обединява предприемчивите“.

Така със съвместни действия и активно участие, всички ние, съмишлениците заинтересовани от развитие чрез обединение, до голяма степен реализирахме целта на тази обществена инициатива още през първите години от съществуването й.

В NewBiz Club се родиха много нови идеи, полезни сътрудничества, добри приятелства, и дори деца!

Създадоха се редица съвместни инициативи, проекти, нови дейности и ниши.

Сключихме плодотворни партньорства с институции, администрации, търговско-промишлени палати, браншови и международни организации.

В качеството си на пионери в областта, ние въведохме стандарти в събитийната индустрия на неформалните предприемачески обединения. Това даде възможност на другите да почерпят от нас опит, за да направят подобни мероприятия и инициативи с цел развитие на предприемачеството в различни градове на страната.

NewBiz Club стана и отлична площадка за стаж на студенти от университетите.

Обмяната на информация, опит, знания, умения сред участниците работи и до днес.

А и да не забравяме, че NewBiz Club в най-активната си фаза беше просто едно любимо и приятно място, където ние, предприемчивите съмишленици, увлечени от идеите за развитие на своята дейност и на предприемачеството в България, се срещахме и общувахме.

Какво по-добро от това?

Направихме наистина много!

Прекрасни спомени!

Но сега отново са трудни времена…

И даже, може би, още по-трудни от преди.

Задачите, казват, се усложняват с времето, за да растем. И затова е добре да не чакаме да мине тази криза, та после да търсим решения на проблемите. Нужно е още отсега да ги намираме. А както е известно, по-лесно се намират решения, когато има с кой да се обсъдят проблемите.

Затова, ако позволите, предлагам да изтупаме от праха добрата стара идея, наречена NewBiz Club и да я възобновим!

Имам виждането, че NewBiz Club версия 2.0 може да бъде отлична площадка за преминаване през трудностите на новото време, така че вместо вече започналия спад, да се отърсим от старите ненужни неща и да се пренастроим, за да реализираме подем.

И ето как:

  • Онлайн конферентни срещи през Zoom.
  • Час и ден – както и преди – всяка сряда от 18:30 ч.
  • По време на срещите, както и в добрите стари времена, ще споделяме опит, ще обозначаваме проблеми и ще търсим решения на предизвикателствата на новото време.

Като резултат:

Онлайн срещите ще позволят да разширим съществено обхвата на NewBiz Club. Предприемчиви хора от цялата страна, а дори и от цял свят ще могат да се присъединят към конферентните ни срещи. Това означава в пъти повече контакти, идеи, сътрудничества, проекти и резултати за всеки от участниците!

За начало не е зле, ми се струва!

Останалите идеи за развитие ще се очертаят в процеса на дейността.

Сигурен съм, че съм предизвикал интереса ви!

Засега от мен толкова.

Поздрави и до срещи онлайн – тази сряда 20.05.2020 от 18:30 часа.

Александър Желев

П.с.
Регистрирайте се, за да получите информация за достъп до конферентната стая.

Участие – дарение за развитието на инициативата на сума според желанието и възможностите на всеки.