Categories
Будителство Народ

Руските учени и изследователи относно руския език, сравнен с българския

Най-накрая взимат да си признават:

„Может ли язык, имеющий в своём составе более 55 процентов слов из ДРУГОГО языка, а также десятки тысяч слов тоже иностранного происхождения, называться САМОСТОЯТЕЛЬНЫМ ЯЗЫКОМ? „

Тоест:

„Може ли език, имащ в състава си над 55 процента думи от ДРУГ език (тоест от българския), а също така десетки хиляди думи с чуждестранен произход, да се нарича САМОСТОЯТЕЛЕН ЕЗИК? „

И… Шах и мат!

Толкова по темата за самостоятелността на руския и всички останали т.нар. славянски езици, а всъщност диалекти на най-древния език на планетата – българския.

Съответно – и дотам със самобитността на цялото множество от т.нар. славянски страни. Няма такова нещо като отделни страни в централна и източна Европа. Това са само едни политически разделения на територията на Велика България на парчета, за да бъде по-лесно населението манипулирано от управниците му по места.

От източните граници на Германия, Австрия и Италия до Аляска – всичко това е нашият огромен дом – Древна Велика България.

А руският диалект на българския език е просто най-разпространеният диалект сред останалите.

Санскрит е вторият по разпространение.

След това полски, украински, и т.н. по количеството на населението в отделните държави, тоест древнобългарски територии.

Събуди се, Българино, за да видиш реалността каквато е.
За да не допускаш да бъдеш управляван.

Александър Желев

https://weag.livejournal.com/72479.html?fbclid=IwAR05mngNYVuCVgUtSxTfU2CqsiZishJ_n3Y02wuj2PiJBspAMZmuijVrWac

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *